Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

University of the Peloponnese - UOP

Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – ΠΑ.ΠΕΛ.

Ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες

Τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΒΙΤΑΛΗ διοργανώνουν εξειδικευμένα προγράμματα προετοιμασίας για τα μαθήματα τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε  μεταπτυχιακό επίπεδο για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των Σχολών και των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – ΠΑΠΕΛ. 

Τα τμήματα προετοιμασίας αποτελούνται αποκλειστικά και μόνο από φοιτήτριες και φοιτητές της ίδιας Σχολής /Τμήματος του ΠΑΠΕΛ (δεν είναι διατμηματικά ή και διαπανεπιστημιακά) ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη προετοιμασία για τις εξετάσεις βασισμένη στην τρέχουσα ύλη του συγκεκριμένου μαθήματος, στον τρόπο εξέτασης αλλά και στις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου Τμήματος.

Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας που προσεγγίζουν το 100% ακόμα και στα πλέον δύσκολα και απαιτητικά μαθήματα των Σχολών/Τμημάτων.

Τα μαθήματα διεξάγονται και εξ αποστάσεως μέσω της επαγγελματικής ψηφιακής πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΒΙΤΑΛΗ (e-learning). 

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ιστορία του Πανεπιστημίου

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ιδρύθηκε το 2000 με το Προεδρικό Διάταγμα 13/2000. Η έδρα του Πανεπιστημίου είναι η Τρίπολη αλλά έχει Σχολές στις πέντε πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου ξεκίνησε και τυπικά στις 20 Σεπτεμβρίου του 2002.

Σήμερα το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 9 Σχολές με έδρες στην Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Πάτρα, Σπάρτη και Τρίπολη. Συνολικά οι Σχολές συγκροτούνται από 22 Τμήματα.

Σχολές / Τμήματα

Επιλέγοντας το Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που σας ενδιαφέρει μεταφέρεστε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα με την λίστα των υποστηριζόμενων μαθημάτων.

Οι λίστες των μαθημάτων είναι ενδεικτικές, περιλαμβάνουν κυρίως τα βασικά μαθήματα (μαθήματα κορμού) και μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με τις μεταβολές στο πρόγραμμα σπουδών κάθε Τμήματος. Στις λίστες δεν εμφανίζονται τα υποστηριζόμενα μεταπτυχιακά μαθήματα.

 • ΠΑΠΕΛ – Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας (έδρα Τρίπολη)
  • Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
  • Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
  • Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ)
  • Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων
 • ΠΑΠΕΛ – Σχολή Επιστημών Υγείας (έδρα Τρίπολη)
  • Τμήμα Λογοθεραπείας
  • Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας
  • Τμήμα Φυσικοθεραπείας
  • Τμήμα Νοσηλευτικής
 • ΠΑΠΕΛ – Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών & Πολιτισμικών Σπουδών (έδρα Καλαμάτα)
  • Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών
  • Τμήμα Φιλολογίας
 • ΠΑΠΕΛ – Σχολή Μηχανικών (έδρα Πάτρα)

  • Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
  • Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
 • ΠΑΠΕΛ – Σχολή Διοίκησης (έδρα Καλαμάτα)
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
  • Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
 • ΠΑΠΕΛ – Σχολή Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών (έδρα Κόρινθος)

  • Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής
  • Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
 • ΠΑΠΕΛ – Σχολή Καλών Τεχνών (έδρα Ναύπλιο)

  • Θεατρικών Σπουδών
  • Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών (Τ.Π.Ψ.Τ.)
 • ΠΑΠΕΛ – Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων (έδρα Καλαμάτα)

  • Τμήμα Γεωπονίας
  • Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
 • ΠΑΠΕΛ – Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής (έδρα Σπάρτη)

  • Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού

Περισσότερες πληροφορίες…

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την λειτουργία των Πανεπιστημιακών Φροντιστηρίων, την επικοινωνία με τους Ακαδημαϊκούς μας Συμβούλους για τον προγραμματισμό των μαθημάτων σας και την καθοδήγηση για την ολοκλήρωση των σπουδών σας, για μαθήματα τα οποία δεν βρίσκεται στην λίστα, ή για μεταπτυχιακά μαθήματα, για εργασίες, για δίδακτρα των μαθημάτων, αλλά και για να κάνετε αίτηση για την συμμετοχή σας σε κάποιο πρόγραμμα προετοιμασίας επικοινωνήστε μαζί μας….

Επικοινώνησε μαζί μας…

Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Οι ερωτήσεις – απαντήσεις που δημοσιεύουμε είναι αποτέλεσμα των συνομιλιών μας με ενδιαφερόμενους για τα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια. Οι συνομιλίες είναι είτε με φοιτήτριες ή φοιτητές είτε με γονείς φοιτητών. Σε καμία περίπτωση δεν δημοσιεύονται ούτε πρόκειται ποτέ στο μέλλον να δημοσιευτούν ονόματα.

Τι καθηγητές αναλαμβάνουν τα μαθήματα στο φροντιστήριο;2021-09-15T18:13:20+03:00

Κάποιος καθηγητής ή καθηγήτρια για να διδάξει στο φροντιστήριο θα πρέπει να πληροί κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Πρώτα από όλα πρέπει να έχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο που αναλαμβάνει ή να είναι υποψήφιος διδάκτορας. Επίσης θα πρέπει να έχει εμπειρία στην Τριτοβάθμια φροντιστηριακή εκπαίδευση και γενικότερα στην εκπαίδευση ενηλίκων. Τέλος θα πρέπει να έχει διάθεση για την εργασία του ώστε να μπορεί να βοηθήσει πραγματικά. Ιδίως το τελευταίο κριτήριο είναι αυτό που ξεχωρίζει τον καλό καθηγητή από τον εξαιρετικό καθηγητή. Και σε αυτό μας βοηθάτε εσείς με τις συνεχείς αξιολογήσεις του εκπαιδευτικού μας προσωπικού.

 

Όταν παρακολουθώ ένα μάθημα στο φροντιστήριο πρέπει να πηγαίνω και στο Πανεπιστήμιο;2021-08-22T11:44:25+03:00

Κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει τα μαθήματα του Πανεπιστημίου. Αν και καλύπτουμε πλήρως ένα μάθημα (απαραίτητη θεωρία και ασκήσεις) ποτέ δεν πρόκειται να πούμε την φράση μην πηγαίνετε στο Πανεπιστήμιο. Αντίθετα προτρέπουμε τους φοιτητές μας να παρακολουθούν τα μαθήματα του Πανεπιστημίου τους. Αν όμως κάποιος φοιτητής ή φοιτήτρια δεν μπορεί να παρακολουθήσει για αντικειμενικούς λόγους κάποιο μάθημα τότε πρέπει να ξέρει ότι το μάθημα είναι πλήρως καλυμμένο από το φροντιστήριο.

Είμαι σε μια Σχολή την οποία έχω παρατήσει. Τι κάνω; Μπορώ να πάρω πτυχίο;2021-08-22T13:25:05+03:00

Συνηθισμένο φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε είναι φοιτήτριες ή φοιτητές που για κάποιο λόγο απομακρύνθηκαν από την Σχολή τους και στην συνέχεια τους κατέβαλε η απογοήτευση. Είναι αυτός λόγος να εγκαταλείψει κάποιος τις σπουδές του; Η απάντηση είναι όχι. Αρκεί να το αποφασίσει και να αναζητήσει την κατάλληλη βοήθεια. Στον Όμιλο ΒΙΤΑΛΗ έχουμε βρεθεί πολλές φορές στην θέση να βοηθούμε σε επανεκκίνηση των σπουδών και να προγραμματίζουμε με τον κατάλληλο τρόπο το πέρας τους. Όμως ο κυριότερος παράγοντας πάντα παραμένει ο φοιτητής. Και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για εμάς να βλέπουμε δικούς μας φοιτητές ή φοιτήτριες να έρχονται και να μας ευχαριστούν για την απόκτηση του πτυχίου τους.

Τι σημαίνει ομοιογενή τμήματα;2021-08-22T11:44:43+03:00

Στα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια ΒΙΤΑΛΗ εφαρμόζουμε εδώ και χρόνια την διαφοροποίηση των μαθημάτων σε σχέση με το Τμήμα και την Σχολή και όχι με το όνομα του μαθήματος. Πχ. αν έρθει ένας φοιτητής από το Φυσικό Αθήνας και ζητήσει την Φυσική Ι και ένας από το Χημικό Αθήνας και ζητήσει το ίδιο μάθημα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τους εντάξουμε στο ίδιο τμήμα. Η ύλη είναι διαφορετική, οι απαιτήσεις ανά Σχολή και πολλές φορές ανά διδάσκοντα διαφοροποιούνται οπότε πρέπει το κάθε μάθημα να προσεγγίζεται διαφορετικά. Αυτή λοιπόν η διαφοροποίηση εξειδικεύει την προετοιμασία στις συγκεκριμένες ανάγκες του μαθήματος και μας δίνει τα πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Τι είναι τα ειδικά προγράμματα για τους πρωτοετείς φοιτητές;2021-08-22T19:09:03+03:00

Στους πρωτοετείς φοιτητές παρέχουμε ειδικά προγράμματα τα οποία πρώτα από όλα τους βοηθούν να ενταχθούν στο ακαδημαϊκό περιβάλλον χωρίς κενά. Συγκεκριμένα σε πολλές Σχολής/Τμήματα η ύλη των μαθημάτων δεν ακριβώς η συνέχεια της ύλης του Λυκείου. Σε αυτήν την περίπτωση καλύπτουμε γρήγορα την ύλη ώστε να μην δημιουργηθούν κενά από την πρώτη στιγμή. Επίσης ειδικά στους πρωτοετείς φοιτητές πάντα οι ακαδημαϊκοί μας σύμβουλοι δίνουν οδηγίες σχετικά με την Σχολή τους τι μαθήματα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα και ποια είναι τα βασικά μαθήματα. Ο στόχος είναι η επιτυχημένη πορεία και η συνέχιση των σπουδών χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Κατατακτήριες Εξετάσεις

Περισσότερα…

Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Περισσότερα…

Διαγωνισμοί ΑΣΕΠ

Περισσότερα…

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤIΣΤΗΡΙΑ

Go to Top