Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

National and Kapodistrian University of Athens - UoA

Home » Εκπαιδευτικά Προγράμματα » Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια » Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια

Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ε.Κ.Π.Α.

Ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες

Τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΒΙΤΑΛΗ διοργανώνουν εξειδικευμένα προγράμματα προετοιμασίας για τα μαθήματα εξαμήνου για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των Σχολών και των Τμημάτων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΕΚΠΑ.

Αντίστοιχα διοργανώνονται προγράμματα προετοιμασίας και για πολλά μεταπτυχιακά μαθήματα του ΕΚΠΑ.

Τα τμήματα προετοιμασίας αποτελούνται αποκλειστικά και μόνο από φοιτήτριες και φοιτητές της ίδιας Σχολής ή του ίδιου Τμήματος του ΕΚΠΑ (δεν είναι διατμηματικά) ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη προετοιμασία για τις εξετάσεις βασισμένη στην ύλη του συγκεκριμένου μαθήματος, στον τρόπο εξέτασης αλλά και στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης Σχολής ή του συγκεκριμένου Τμήματος.

Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας που προσεγγίζουν το 100% ακόμα και στα πλέον δύσκολα και απαιτητικά μαθήματα των Σχολών/Τμημάτων.

Τα μαθήματα διεξάγονται και εξ αποστάσεως μέσω της επαγγελματικής ψηφιακής πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΒΙΤΑΛΗ (e-learning). 

Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ιστορία του Πανεπιστημίου

Το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1837 (3/5/1837) με αρχική ονομασία “Οθωνικό Πανεπιστήμιο”. Στην αρχή αποτελούνταν από 4 Ακαδημαϊκά Τμήματα (Θεολογίας, Νομικής, Ιατρικής και Τεχνών) και στεγάζονταν βορειοανατολικά της Ακρόπολης. Ήταν το πρώτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους.

Το 1841 μεταφέρθηκαν στο γνωστό κτήριο της οδού Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας οι διοικητικές αλλά και οι εκπαιδευτικές του υπηρεσίες. Το κτήριο σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Χανς Κρίστιαν Χάνσεν και διακοσμήθηκε από το ζωγράφο Karl Rahl.

Το 20 Οκτωβρίου του 1862 το Πανεπιστήμιο από Οθωνικό μετονομάστηκε σε Εθνικό Πανεπιστήμιο.

Το 1932 το Πανεπιστήμιο ονομάστηκε επίσημα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προς τιμήν του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος μετά την Επανάσταση του 1821.

Σήμερα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελείται από 9 Σχολές. 

Σχολές / Τμήματα

Επιλέγοντας την Σχολή ή το Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου που σας ενδιαφέρει μεταφέρεστε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα με την λίστα των υποστηριζόμενων μαθημάτων.

Οι λίστες των μαθημάτων είναι ενδεικτικές, περιλαμβάνουν κυρίως τα βασικά μαθήματα (μαθήματα κορμού ή υποχρεωτικά μαθήματα) και αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τις μεταβολές στο πρόγραμμα σπουδών κάθε Σχολής ή Τμήματος. Στις λίστες δεν εμφανίζονται μεταπτυχιακά μαθήματα.

 • ΕΚΠΑ – Σχολή Επιστημών Αγωγή
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
  • Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία
 • ΕΚΠΑ – Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
  • Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
 • ΕΚΠΑ – Θεολογική Σχολή
  • Τμήμα Θεολογίας
  • Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας
 • ΕΚΠΑ – Φιλοσοφική Σχολή
  • Παιδαγωγικό τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Θεατρικών Σπουδών
  • Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
  • Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Μουσικών Σπουδών
  • Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών
  • Τμήμα Φιλολογίας
  • Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
  • Τμήμα Φιλοσοφίας
  • Τμήμα Ψυχολογίας

Περισσότερες πληροφορίες…

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την λειτουργία των Πανεπιστημιακών Φροντιστηρίων, την επικοινωνία με τους Ακαδημαϊκούς μας Συμβούλους για τον προγραμματισμό των μαθημάτων σας και την καθοδήγηση για την ολοκλήρωση των σπουδών σας, για μαθήματα τα οποία δεν βρίσκεται στην λίστα, ή για μεταπτυχιακά μαθήματα, για εργασίες, για δίδακτρα των μαθημάτων, αλλά και για να κάνετε αίτηση για την συμμετοχή σας σε κάποιο πρόγραμμα προετοιμασίας επικοινωνήστε μαζί μας….

Επικοινώνησε μαζί μας…

Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Οι ερωτήσεις – απαντήσεις που δημοσιεύουμε είναι αποτέλεσμα των συνομιλιών μας με ενδιαφερόμενους για τα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια. Οι συνομιλίες είναι είτε με φοιτήτριες ή φοιτητές είτε με γονείς φοιτητών. Σε καμία περίπτωση δεν δημοσιεύονται ούτε πρόκειται ποτέ στο μέλλον να δημοσιευτούν ονόματα.

Τι καθηγητές αναλαμβάνουν τα μαθήματα στο φροντιστήριο;

Κάποιος καθηγητής ή καθηγήτρια για να διδάξει στο φροντιστήριο θα πρέπει να πληροί κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Πρώτα από όλα πρέπει να έχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο που αναλαμβάνει ή να είναι υποψήφιος διδάκτορας. Επίσης θα πρέπει να έχει εμπειρία στην Τριτοβάθμια φροντιστηριακή εκπαίδευση και γενικότερα στην εκπαίδευση ενηλίκων. Τέλος θα πρέπει να έχει διάθεση για την εργασία του ώστε να μπορεί να βοηθήσει πραγματικά. Ιδίως το τελευταίο κριτήριο είναι αυτό που ξεχωρίζει τον καλό καθηγητή από τον εξαιρετικό καθηγητή. Και σε αυτό μας βοηθάτε εσείς με τις συνεχείς αξιολογήσεις του εκπαιδευτικού μας προσωπικού.

 

Τι είναι τα ειδικά προγράμματα για τους πρωτοετείς φοιτητές;

Στους πρωτοετείς φοιτητές παρέχουμε ειδικά προγράμματα τα οποία πρώτα από όλα τους βοηθούν να ενταχθούν στο ακαδημαϊκό περιβάλλον χωρίς κενά. Συγκεκριμένα σε πολλές Σχολής/Τμήματα η ύλη των μαθημάτων δεν ακριβώς η συνέχεια της ύλης του Λυκείου. Σε αυτήν την περίπτωση καλύπτουμε γρήγορα την ύλη ώστε να μην δημιουργηθούν κενά από την πρώτη στιγμή. Επίσης ειδικά στους πρωτοετείς φοιτητές πάντα οι ακαδημαϊκοί μας σύμβουλοι δίνουν οδηγίες σχετικά με την Σχολή τους τι μαθήματα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα και ποια είναι τα βασικά μαθήματα. Ο στόχος είναι η επιτυχημένη πορεία και η συνέχιση των σπουδών χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Όταν παρακολουθώ ένα μάθημα στο φροντιστήριο πρέπει να πηγαίνω και στο Πανεπιστήμιο;

Κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει τα μαθήματα του Πανεπιστημίου. Αν και καλύπτουμε πλήρως ένα μάθημα (απαραίτητη θεωρία και ασκήσεις) ποτέ δεν πρόκειται να πούμε την φράση μην πηγαίνετε στο Πανεπιστήμιο. Αντίθετα προτρέπουμε τους φοιτητές μας να παρακολουθούν τα μαθήματα του Πανεπιστημίου τους. Αν όμως κάποιος φοιτητής ή φοιτήτρια δεν μπορεί να παρακολουθήσει για αντικειμενικούς λόγους κάποιο μάθημα τότε πρέπει να ξέρει ότι το μάθημα είναι πλήρως καλυμμένο από το φροντιστήριο.

Τι σημαίνει ομοιογενή τμήματα;

Στα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια ΒΙΤΑΛΗ εφαρμόζουμε εδώ και χρόνια την διαφοροποίηση των μαθημάτων σε σχέση με το Τμήμα και την Σχολή και όχι με το όνομα του μαθήματος. Πχ. αν έρθει ένας φοιτητής από το Φυσικό Αθήνας και ζητήσει την Φυσική Ι και ένας από το Χημικό Αθήνας και ζητήσει το ίδιο μάθημα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τους εντάξουμε στο ίδιο τμήμα. Η ύλη είναι διαφορετική, οι απαιτήσεις ανά Σχολή και πολλές φορές ανά διδάσκοντα διαφοροποιούνται οπότε πρέπει το κάθε μάθημα να προσεγγίζεται διαφορετικά. Αυτή λοιπόν η διαφοροποίηση εξειδικεύει την προετοιμασία στις συγκεκριμένες ανάγκες του μαθήματος και μας δίνει τα πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Είμαι σε μια Σχολή την οποία έχω παρατήσει. Τι κάνω; Μπορώ να πάρω πτυχίο;

Συνηθισμένο φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε είναι φοιτήτριες ή φοιτητές που για κάποιο λόγο απομακρύνθηκαν από την Σχολή τους και στην συνέχεια τους κατέβαλε η απογοήτευση. Είναι αυτός λόγος να εγκαταλείψει κάποιος τις σπουδές του; Η απάντηση είναι όχι. Αρκεί να το αποφασίσει και να αναζητήσει την κατάλληλη βοήθεια. Στον Όμιλο ΒΙΤΑΛΗ έχουμε βρεθεί πολλές φορές στην θέση να βοηθούμε σε επανεκκίνηση των σπουδών και να προγραμματίζουμε με τον κατάλληλο τρόπο το πέρας τους. Όμως ο κυριότερος παράγοντας πάντα παραμένει ο φοιτητής. Και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για εμάς να βλέπουμε δικούς μας φοιτητές ή φοιτήτριες να έρχονται και να μας ευχαριστούν για την απόκτηση του πτυχίου τους.

Κατατακτήριες Εξετάσεις

Περισσότερα…

Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Περισσότερα…

Διαγωνισμοί ΑΣΕΠ

Περισσότερα…

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤIΣΤΗΡΙΑ

Go to Top