Δηλώσεις προέδρου ΑΣΕΠ για τον Πανελλήνιος Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Published On: February 11th, 2024
Table of contents
Share Post

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για νέο γραπτό διαγωνισμό

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου λόγω των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στον νέο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ότι ο διαγωνισμός θα επισπευθεί και πολύ πιθανόν θα γίνει μέσα στο 2024 καθώς και ότι ήδη είναι έτοιμα 527 εξεταστικά κέντρα δήλωσε τα ακόλουθα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

“Προς α) τους επιτυχόντες του 2Γ/2022 και β) τους ενδιαφερόμενους για τον επόμενο (2ο) μεγάλο γραπτό διαγωνισμό. Θερμή παράκληση να μην παρασύρεστε από αβάσιμα δημοσιεύματα των οποίων σκοπός είναι η πρόωρη έναρξη φροντιστηρίων.

Οι προσλήψεις προγραμματισμού του 2024 ΠΕ και ΤΕ θα γίνουν κανονικά μέσω των επιτυχόντων του 2Γ/2022 ενώ στο μεταξύ θα εκδοθούν διαδοχικά τα αποτελέσματα της 2ΓΒ και 3ΓΒ.

Η διοργάνωση του επόμενου μεγάλου γραπτού διαγωνισμού προσλήψεων δεν θα αφορά τις θέσεις 2022, 2023 και 2024. Τα γραφόμενα περί επίσπευσης του διαγωνισμού αγνοούν το πόση μεγάλη οργανωτική προετοιμασία θέλει ένας τέτοιος διαγωνισμός. Όσο δε για όσα αναγράφονται σήμερα περί έτοιμων 527 εξεταστικών κέντρων, αυτά κινούνται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Συνεπώς: μην τσιμπάτε. Όσοι είστε ήδη επιτυχόντες, αναμείνατε τα αποτελέσματα και τις προκηρύξεις για το 2024. Είναι νωρίς για να τα προσδιορίσω χρονικά. Ξέρω ότι τραβάει σε μάκρος η διαδικασία. Να ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι του ΑΣΕΠ και τα μέλη της Αρχής έχουμε επίγνωση της αγωνίας σας και κάνουμε ότι μπορούμε δεδομένων και των πολλών και διευρυνόμενων αρμοδιοτήτων που ασκούμε.

Όσοι αναμένετε τον επόμενο μεγάλο διαγωνισμό, έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας για να ασχοληθείτε με φροντιστήρια από τώρα. Αλήθεια: τι θα διδαχτεί αφού δεν υπάρχει ακόμη ύλη; Και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ύλη από τώρα. Τέλος, ως προς το με ποια επείγουσα διαγωνιστική διαδικασία θα καλυφθούν κάποιες ειδικότητες όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός επιτυχόντων, το θέμα εξετάζεται και θα υπάρξουν ανακοινώσεις ως προς τη λύση που θα επιλεγεί για τις πολύ συγκεκριμένες αυτές ειδικότητες.

Δεν τίθεται όμως θέμα μείωσης της βάσης. Λυπούμαι εάν γίνομαι δυσάρεστος σε κάποια σάιτ. Σέβομαι την ειδησεογραφική τους συνεισφορά και τον μόχθο τους για ενημέρωση. Οι συγκεκριμένες όμως αναρτήσεις είναι διαφημίσεις και όχι ειδήσεις.”

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο και αυτό μας δικαιώνει απόλυτα. Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ θα διεξαχθεί μέσα στο 2025 και όχι νωρίτερα οπότε είναι πολύ νωρίς κάποιος να ξεκινήσει την προετοιμασία του τώρα.